Skip to main content
This page is available in Latvian only.
Ziņas

Bērna ienākšana ģimenē un ar to saistītās pārmaiņas dzīves laikā ir asociētas ar spēcīgām emocijām- gan patīkamām, gan nepatīkamām. Dažreiz var šķist, ka ikdienas rutīnā rūpējoties par bērnu nepaliek nedz laika, nedz spēka sev un pārņemošajām sajūtām. Paša un sabiedrības uzliktā atbildības sajūta bieži ir vienlaikus ar atbalsta trūkumu, vientulības izjūtu. Tajā pašā laikā paša emocionālās vajadzības, un to izpratne/apmierināšana, ir vienas no būtiskākajām gan bērna, gan pieaugušā veselības veicināšanā. Vecāku emocionālais stāvoklis ir viens no galvenajiem ietekmējošiem faktoriem bērna attīstībā un sekojoši vecāka iespējām pašam piedzīvot priekpilnas situācijas audzinot bērnu un ar laiku atgriežoties pašam savā dzīvē.

Lai palīdzētu jaunajiem vecākiem labāk tikt galā ar savu jauno, atbildības pilno lomu, ieraudzītu un izprastu savas visdažādākās emocijas, RSU Psihosomatiskās Medicīnas un Psihoterapijas klīnikā tiek rīkotas jauno vecāku Psihoedukācijas atbalsta grupas. Jauno vecāku psihoemocionālā izglītošana ir būtiska sastāvdaļa visā pasaulē piekoptajā praksē nodrošinot bērnu veiksmīgu attīstību un ar laiku kļūstot par pilnvērtīgu sabiedrības locekli, kurš spēj veidot gan ģimeniskas, draudzīgas, romantiskas un profesionālas attiecības vēlāk dzīvē.

Profesionāļu vadītā grupā vecāki gūs teorētisku skatījumu no ārstiem-psihoterapeitiem, kā arī konfidenciālā veidā, katrai mammai vai tētim ir iespēja dalīties ar savu pieredzi un izaicinājumiem bērna audzināšanā, sajust ka neesi viens savās grūtībās, gūt jaunu skatījumu un iespējamos risinājumus ikdienas grūtībām.

Aicinām pievienoties gan mammas, gan tēvus. Vēl palikušas brīvas vietas jaunajai “Jauno vecāku atbalsta grupai” vecākiem ar bērniem līdz 5 gadu vecumam. Grupa ir atvērta tipa, kas nozīmē, ka jau noritošas grupas laikā ir iespējams pievienoties jauniem dalībniekiem.

Nākamā grupas satikšanās: otrdienu rītos 9:15-10:45 reizi 2 nedēļās sākot ar 17.10.23

Formāts: attālināti ZOOM, nodrošinot iespēju pieslēgties, ja atrodaties mājās ar bērnu. (Ja nav iespējams nodrošināt pieslēgšanos bez klātesošiem bērniem vai citiem ģimenes locekļiem, tad obligāti izmantojamas austiņas, ar nolūku saglabāt citu dalībnieku konfidencialitāti)

Grupu vada ārsti-psihoterapeiti Dr. Ernests Pūliņš-Cinis un Dr. Aleksandra Gromova